Referenser

 HP

"Ingenting är omöjligt för TransFargo. De tar hand om logistiken så att vi kan fokusera på affärerna"

 

Uppdrag

HP i Sverige har flera olika affärsområden där HP projekt tillhör skrivardivisionen. HP tillhandahåller utrullningar av skrivare och serverrack. När en kund beställer olika skrivarmodeller är det viktigt för oss att vi snabbt levererar. Då ska den nya skrivaren rullas ut och emballage och den gamla skrivaren transporteras tillbaka. HP sökte en ISO-certifierad samarbetspartner som kunde ta ett helhetsansvar.

Lösning

TransFargo hjälper HP med lagerhållning, avemballering, utrullning av ny utrustning enligt teknikers installationsplan, samt återtag av emballage och begagnad utrustning från kunden. Emballaget återvinns och den begagnade utrustningen återvinns eller skickas tillbaka till HP:s leasingavdelning där den säljs vidare. – Vi nyttjar alla TransFargos lagerställen beroende på vart i landet slutkunden finns, säger Per Ahlin, Logistic Manager på Hewlett Packard Sverige AB.

Resultat

TransFargo tar helhetsansvar och är en samarbetspartner som gör det där lilla extra. – Vi har en nära dialog och en personlig kontakt, vilket vi värdesätter mycket, säger Per Ahlin. - Det är viktigt att kunna lita på sin logistikpartner och när det är snabba puckar tar TransFargo tag i det och de klarar de galant, fortsätter Per Ahlin. HP:s samarbete med TransFargo har bidragit till hög kundnöjdhet – leveranserna kommer i tid och TransFargo ger bra återkoppling. HP har tillsammans med TransFargo uppföljningsmöte i slutet av varje projekt för att säkerställa att vi levererat det slutkunden efterfrågat. – Ingenting är omöjligt för TransFargo. De tar hand om logistiken så att vi kan fokusera på affärerna, avslutar Per Ahlin


FalckDesign

"Vi är väldigt nöjda med TransFargo. De är duktiga på sitt jobb och lyssnar på våra behov"

 

Uppdrag

FalckDesign säljer golv för offentliga miljöer. Sortimentet består av plastgolv, gummigolv samt textila golv. FalckDesign behöver ett lager och hjälp med utleveranser till kunder i hela Sverige.

– För oss är det viktigt att lager och logistik fungerar, då våra kunder kräver leveranser på utlovade tider, säger Mats Samuelsson, VD på FalckDesign.

Lösning

– Vi anlitade TransFargo 2010 för att hantera hela vårt lager, vilket innebär intag och lagerplacering samt utleveranser till våra kunder som finns över hela Sverige, säger Mats Samuelsson. Lagerhållningen består av cirka 55 000 m2 plastgolv, gummigolv och textilgolv. I hanteringen ingår även nedkapning av rullar till beställda längder, bokning av transporter och det finns också möjlighet för kunder i Stockholm att hämta produkter direkt hos TransFargo.

Resultat

Flexibilitet och hög servicenivå är viktiga parametrar för FalckDesign. Samarbetet med TransFargo har hjälpt FalckDesign få fram bättre fraktavtal. Dessutom har försäljningen ökat som ett resultat av god lagerhållning och god leveransservice av TransFargo. – Vi är väldigt nöjda med TransFargo som är duktiga på sitt jobb och lyssnar på våra behov, avslutar Mats Samuelsson.

 


aifo logo

"TransFargo är flexibla att ställa om när vi behöver förändrat lagerutrymme och det är alltid enkelt att komma i kontakt med dem"

 

Uppdrag

Aifo AB grundades 1990 och är en av Sveriges största distributörer av professionell fotoutrustning. Aifo är en distributör inom professionell fotoutrustning och det som driver oss är att bygga verksamheten och en passion för försäljning. – Vi sökte en kunnig och erfaren partner som kunde hjälpa oss att lagerföra och distribuera våra produkter. Vi vill inte hantera de bitarna inom företaget eftersom det kräver att man har god kunskap och är professionell inom logistik, säger Anders Edin, vice VD på Aifo.

Lösning

Vi valde TransFargo utifrån en kombination av bra läge, stort lagerutrymme, god erfarenhet och kunskap i kombination med ett kostnadseffektivt pris, fortsätter Anders Edin. TransFargos uppdrag är att lagerföra, hantera och distribuera Aifo's produkter. De tar hand om utleveranser till kund, hantering av reklamationer och allmänna speditionsfrågor. TransFargo har den personalkapacitet Aifo behöver. – Vi har ett brett sortiment och får snabbt in nya kunder, vilket ställer krav på att hantera olika leveranstider. Vi har nära dialog per telefon, flera gånger om dagen. Att ha direktkommunikation på daglig basis är viktigt och fungerar jättebra, säger Anders Edin.

Resultat

Vi är beroende av att det alltid finns personal på plats med flexibilitet att hantera akuta uppdrag. Det är något som TransFargo sköter utmärkt. TransFargo har erfarenheten som Aifo behöver och de ger alltid snabbt svar på frågor om spedition och kommer med olika alternativa lösningar. TransFargo är pålitliga och har stor erfarenhet, vilket gör att vi kan koncentrera oss på vår kärnverksamhet. – Vi kan absolut rekommendera TransFargo till andra som behöver liknande lagerpartner. De uppfyller de krav som vi, och våra kunder, ställer på leveranser i fråga om tid och noggrannhet, de är flexibla att ställa om när vi behöver förändrat lagerutrymme och det är alltid enkelt att komma i kontakt med dem, avslutar Anders Edin.

 

TransFargo AB

Box 50246
202 12 Malmö
+46(0)40 28 71 00

Tjänster
Landtransport
Express
Paket
Logistik

Om denna sida
Integritetspolicy


Member of Nordic Chain